App Store Google Play YouTube Twitter Facebook Instagram
667 51 76 68
Sistema PLAY!
Ocupació de les pistes
PÁDEL DOBLE
PISTA ALBACAR
PISTA ALSO CASALS
PISTA BMW Oliva Motor
PISTA LA GELA
PISTA PARADORES
PISTA SERVEIX
PÁDEL INDIVIDUAL
PISTA ORIJEN-ACANA
Reservar pista
Facebook
APP PADELcolors ANDROID
APP PADELcolors iOS
LA VISUALITZACIÓ
12/06/2014

Sols "veure els partits" abans de jugar-los? En els moments importants, ets capaç de visualitzar el següent punt i traçar mentalment un pla per guanyar-ho?  Ets capaç de tancar els ulls i imaginar-te colpejant la bola com el teu entrenador t'ha indicat? Et pots "veure" realitzant els moviments correctes i realitzant una execució perfecta dels teus cops en el pàdel?

 

Molts esportistes i jugadors de pàdel tenen un molt bon control sobre els seus cops, amb una gran precisió. Són capaços de repetir els cops una vegada i una altra, de forma automàtica. Un aspecte de l'entrenament mental que té un paper decisiu en l'automatització dels cops és la VISUALITZACIÓ. Aquesta tècnica també es coneix com a "pràctica imaginada", "assaig mental" o "entrenament ideo-motor".

 

La visualització és una tècnica psicològica que consisteix a "veure's" a un mateix duent a terme una acció d'un entrenament o un partit. Es tracta d'assajar mentalment la tècnica dels cops del pàdel, o situacions concretes d'un partit, fonaments tàctics, cops decisius, moments crítics, etc.

 

Al seu torn, la visualització ajuda al jugador de pàdel a controlar les seves emocions, restablir el nivell de tensió entre els punts i mantenir el nivell de concentració durant més temps i quan nosaltres volem.

 

Existeixen bàsicament 2 formes de visualització:

 

1. l'activa: És quan l'atleta evoca les imatges dels seus moviments “des d'endins”, és a dir, com si estiguessin dins dels seus propis cossos.

 

2. la passiva: En aquest cas l'atleta es veu “des de fora” realitzant el moviment, com si estigués veient un vídeo de si mateix.

 

La visualització s'utilitza principalment per preparar un partit de competició a nivell psicològic, però també és molt important en l'entrenament per corregir errors i fixar tècniques i actituds que l'esportista necessita incorporar.

 

En definitiva, la visualització és una forma d'entrenar habilitats mentals com el maneig de l'energia, el maneig de l'ansietat, el maneig de la tensió i relaxació, les actituds positives, la calma, el plaer i el fet de gaudir del desafiament de competir, la concentració, la sensació de competir sense esforç i de forma automàtica i l'estat d'alerta.

 

Però quines pautes hem de seguir per a una correcta visualització?

 

1. Quan utilitzar la visualització: La visualització ha d'arribar a ser una part normal de la teva preparació, abans, durant i després del partit. No és suficient practicar-la una vegada a la setmana; t'atreviries a jugar un partit havent-te entrenat només un dia? La quantitat de temps dedicat depèn del teu calendari de preparació i els teus objectius.

 

2. Què imaginar: Assegura't que estàs recreant tots els sentits al detall. Si tens problemes amb algun canal en particular, repeteix els exercicis durant més temps utilitzant imatges més elaborades. A més de crear aquestes imatges, inclou estats psicològics positius que t'agradaria sentir sobre la pista. Per exemple: donar la mà al teu company,  incloure sentiments de confiança amb la teva parella, control de l'atenció i de l'equilibri de l'energia... Finalment, utilitza la visualització per reconstruir seqüències específiques de punts i estratègies que utilitzaries en un partit.


3. Afrontar l'adversitat: Per imaginar a la perfecció, també és necessària la visualització de l'afrontament. Moltes vegades voldràs superar un problema en concret sobre la pista (tècnica defectuosa o un estat d'humor negatiu); accepta imaginar la situació negativa amb detalls vius i després segueix immediatament aquesta seqüència amb la correcció perfecta a través de la visualització.

 

Resumint, i mirant d'extrapolar la visualització a la vida quotidiana, hem de tenir clares dues frases:

 

“SÓC EL QUE PENSO”

 

“EL QUE UN VEU AMB LA MENT I SENT AMB EL COR ÉS EL QUE UN ACONSEGUIRÀ”

 

Informació extreta de: http://padelstar.es/psicologia-en-el-padel/la-visualizacion-en-el-padel/.html

« Volver