App Store Google Play YouTube Twitter Facebook Instagram
667 51 76 68
Sistema PLAY!
Ocupació de les pistes
PÁDEL DOBLE
PISTA ALBACAR
PISTA ALSO CASALS
PISTA BMW Oliva Motor
PISTA LA GELA
PISTA PARADORES
PISTA SERVEIX
PÁDEL INDIVIDUAL
PISTA ORIJEN-ACANA
Reservar pista
Facebook
APP PADELcolors ANDROID
APP PADELcolors iOS
TERMINOLOGÍA DEL PÀDEL
12/01/2014

Per tots aquells que porteu molt temps jugant a pàdel, tota aquesta terminologia us sonarà, encara que potser hi hagi un parell de termes que us quedessin per aclarir o dels quals no tinguéssiu coneixement. Però a qui sens dubte li anirà genial aquest article és a tots els que heu començat fa poc, o els que esteu començant ara, perquè quan el vostre professor o company d'equip us digui algun d'aquests termes no poseu cara d'haver-ho comprès (assentint amb el cap, però mirant a un altre costat) i després us poseu a buscar en el mòbil com a bojos. Estigueu atents perquè a continuació es descriuran alguns dels conceptes més importants del pàdel:


1. Zona de perill: Es tracta d'aquella zona de la pista que queda entre la zona de la xarxa,  on volegem i la zona de fons, després de la línia de fons. Obté aquest nom per indicar que es tracta d'una zona de trànsit, en la qual no es pot romandre molt temps,  ja que deixem molts buits.


2. Pujar a volejar: Una volea és un tipus de cop tècnic en el qual es colpeja la bola abans que arribi a botar. Típicament, aquest tipus de cops es realitzen prop de la xarxa, per això quan es parla de volejar es pressuposa que és en aquesta zona. Pujar a volejar és una expressió que s'usa per indicar que hem de pujar a la xarxa.


3. Portar la bola: Quan parlem de portar la bola, ens referim al fet que la bola torni al nostre camp després d'efectuar un smash. “Portem la bola” de nou cap a nosaltres, impedint que els contrincants puguin arribar a colpejar-la.


4. L'australiana: Es tracta d'un estil de joc tàctic diferent a l'habitual, on els jugadors mai intercanvien la seva posició. És a dir, el que està a la dreta sempre està a la dreta i el de l'esquerra sempre a l'esquerra. Això s'aprecia millor en el servei on, per exemple, el jugador de la dreta en el seu servei des de l'esquerra, ha de pujar completament en oblic per agafar la seva posició de dreta.


5. Doble paret: Quan parlem de la doble paret, ens referim a la cantonada de fons que es forma entre les parets laterals i la paret de fons. Ens referim típicament a colpejar la bola de manera que la pilota, després de botar en el sòl, colpegi en una paret i després en l'altra.


6. Globus: És un cop tècnic molt usual i fonamental en el pàdel. Es tracta d'un cop de dreta o revés amb terminació més elevada que fa que la bola s'elevi molt. Això s'usa per aconseguir passar la bola per sobre dels jugadors rivals que estan a la xarxa, per tirar-los al fons de la pista.


7. La "tonteta": Es tracta d'un cop per quan estem en el fons de la pista i no volem fer un globus o un bloqueig, que permet canviar el ritme de joc. Es tracta d'una espècie de deixada des del fons. És un cop de dreta o revés des del fons de la pista que col·loquem la pilota el més a prop possible de la xarxa. Pretén que els oponents que estan a la xarxa, no puguin atacar la bola doncs els queda per sota del nivell de la xarxa, havent d'aixecar-la molt per retornar-la.


8. Liftada o top-spin: Es tracta d'un tipus d'efecte que s'aplica sobre la bola en el colpeig que aconsegueix que la bola surti cap amunt després de botar en el sòl. S'aconsegueix embolicant la bola amb la pala en el seu impacte, des de la part superior fins a la part inferior de la mateixa. Per a això el moviment de la pala és com de baix a dalt, com si tractéssim de raspallar la bola ràpidament per damunt. En el pàdel, aquest tipus d'efecte es realitza típicament en rematades creuades.


9. Smash per tres i per quatre: Un smash per tres o rematada per tres, consisteix en un colpeig liftat i creuat que fa que després de colpejar en la paret de fons, torni amb trajectòria obliqua i surti per la paret lateral quan aquesta mesura tres metres. Si la traiem per 4 metres, és un smash per quatre. Penseu que un smash per quatre també es denomina per definició a aquell que després de colpejar en el sòl, surt per la paret de fons, que mesura també quatre metres.


10. Quadre de servei: El quadre de servei és la zona que queda entre la xarxa i la línia de fons de la pista. Al seu torn, aquesta zona es divideix en dues, creant els dos quadres de servei de cada zona de la pista. S'anomena així ja que són les zones on ha de botar la pilota en el servei.

 

Sens dubte aquestes definicions us seran de gran utilitat per familiaritzar-vos en l'argot del pàdel.

*Informació extreta de:http://padelelsilo.com/blog/el-diccionario-en-el-padel-i-parte/

« Volver