App Store Google Play YouTube Twitter Facebook Instagram
667 51 76 68
Sistema PLAY!
Ocupació de les pistes
PÁDEL DOBLE
PISTA ALBACAR
PISTA ALSO CASALS
PISTA BMW Oliva Motor
PISTA LA GELA
PISTA PARADORES
PISTA SERVEIX
PÁDEL INDIVIDUAL
PISTA ORIJEN-ACANA
Reservar pista
Facebook
APP PADELcolors ANDROID
APP PADELcolors iOS
PSICOLOGIA PADELÍSTICA
17/01/2014

La psicologia és un dels factors més importants en qualsevol esport, per no dir el més important. La diferència entre la gran majoria de jugadors professionals radica en la seva preparació mental: destaquen aquells que tenen una capacitat de concentració i de suportar pressions molt superior a la resta.


En l'àmbit amateur, no obstant això, l'apartat psicològic és un dels punts més oblidats i, encara que tothom sap i admet que és un factor clau, la realitat és que molt pocs ho entrenen seriosament.


Al pàdel, la psicologia pren major importància si cap, ja que en ser un esport d'equip, no solament cal preparar-se un mateix, sinó que cal preparar en conjunt tots els aspectes psicològics perquè la parella sigui una parella de garanties. És de sobres conegut el cas, molt comú, de perdre contra jugadors de nivell inferior, i tot ve donat per una mala preparació mental dels partits.


Així doncs, aquí es presenta una llista de consells amb els quals podrem afrontar millor els partits i estar més concentrats.


· Lluita totes les boles fins al final. Saps que no arribes? Intenta-ho de totes maneres, et donarà confiança per seguir intentant-ho i atemorirà als teus rivals, que veuran com lluites sense parar.


· Evita els gestos, crits i menyspreus. Pensa que jugues amb un company; per tant t'ha de veure concentrat. A més a més, el rival, si et veu flaquejar -llançant pilotades, cridant o donant cops, etc.- notarà que estàs dèbil i t'atacarà més vegades. I a més, semblar impassible davant qualsevol cosa fa que els teus rivals es tornin bojos (intenta no immutar-te davant de cap situació).


· Rituals. Són maneres de seguir concentrat. Intenta-ho! Busca el teu ritual, el teu “modus-operandis” en els partits. Sigui el que sigui, per estrany que sembli, fes-ho. T'ajudarà a seguir concentrat en els partits.


· Juga sempre igual. El pàdel, com gairebé tot en la vida, no deixa de ser una mera repetició de situacions. Si jugues sempre al 100%, t'acostumaràs a aquest nivell i lluitaràs igual en tots els partits. No obstant això, si constantment jugues a diferent revolució, no sabràs mai com afrontar els partits i pensaràs massa.


· Pensa. Sembla obvi, però la diferència entre dos jugadors moltes vegades radica en la decisió de les boles. Si el rival és millor que tu, intenta fer coses diferents. Si el rival t'està trastornant, frena el joc. Moltes vegades la clau per guanyar radica en pensar com guanyar. Aquest fet que sembla tan obvi, no l'apliquem. I en això es basa el pàdel. No sempre guanya el millor tècnicament, sinó que influeix la piràmide d'aspectes mental > físic i tècnic-tàctic.
 

· Juga tornejos; molts! Creus que no estàs preparat per jugar tornejos? Et guanyen sempre? És igual, segueix jugant. Acostumar la ment a situacions de pressió i situacions de competició, et farà viure experiències que no viuràs en partits normals o entrenaments, i farà que siguis capaç de treballar aspectes que sense tornejos no podries treballar.


· El teu company existeix; escolta'l. És importantíssim, vital, que parlis amb el teu company. Comenteu quines coses no us agraden a la pista, quins comentaris no s'han de fer, etc. Millor serà el teu joc si la relació entre els dos és fluïda, ja que un dels punts claus en qualsevol camp és l'ambient positiu.

 

Informació extreta de: http://www.padelshot.com/la-psicologia-en-el-padel.html

« Volver