App Store Google Play YouTube Twitter Facebook
667 51 76 68
MENÚ PRINCIPAL
Notícies

Sistema PLAY!
Facebook
Ocupació de les pistes
PÁDEL DOBLE
LA NUOVA TRATTORIA
PISTA FERRÉ JOIERS
PISTA HYUNDAI
PISTA IMAGINA RADIO
PISTA PARADORES
PISTA SUKOMI
PÁDEL INDIVIDUAL
PISTA ORIJEN-ACANA
Reservar pista
Últims tweets
20/01/2014

Ja gairebé és l'hora, a punt d'entrar a la pista (penso..., mentre veig els meus rivals ajustant-se les seves sabatilles i al meu company fent lleugers estiraments). Ens saludem, gens especial, un simple “bones” i entrem a jugar. És el moment… sona el *PSHHH d'un pot de boles nou obrint-se; ja no hi ha marxa enrere. La FERA que hi ha dins meu està alliberada i solament pensa en una cosa….colpejar la bola amb extrema duresa i portar-me-la de tornada!!


Encara que sembli l'inici d'un llibre o d'una pel·lícula en realitat és un pensament molt comú que se'ns ve a la ment en el moment de començar un partit. Donar tot el que portem dins i aconseguir el nombre més gran de cops definitius que puguem.


Un d'aquests cops és l'smash pla, descarregant adrenalina i colpejant violentament la bola perquè quan reboti a la paret torni cap al nostre camp. És un cop definitiu si s'executa bé, però cura si no seleccionem bé el moment d'executar-lo; ens podem emportar més d'una sorpresa.


Si aconseguim tenir una bola clara per poder fer un smash fàcil i amb comoditat, hem de tenir en compte 2 aspectes per portar la bola de tornada: força i tècnica.

Sense tècnica, pots portar-te la bola al teu camp pegant-li un bon smash pla a la bola (depenent del colpeig pots portar-te-la o treure-la per 4).

Amb tècnica (arqueig de cos i flexió de genolls), no necessitaríem tanta força perquè el rebot de la bola contra el vidre, amb l'efecte que porta, farà que la bola surti disparada cap amunt.

Si combinem ambdues, l'smash serà tant plàstic com definitiu, ja que la bola tornarà a una altura i velocitat impossibles d'aconseguir tornar pels nostres rivals.


Ser capaços de fer-ho bé, omple d'orgull i allibera molta adrenalina a la persona que ho realitza però… cal saber llegir la situació del partit. Si veiem la nostra posició i la del contrari, no tots els globus fàcils han d'acabar en un smash pla per portar-la de tornada.  

 

Un exemple és veure els nostres rivals avançant-se molt quan creuen que trencarem la bola per intentar portar-nos-la i així intentar tocar-la prop de la xarxa com qui està caçant papallones. En aquest cas, és més efectiva, per exemple, una deixada suau, creuant la bola amb efecte perquè quan reboti a la paret es quedi morta prop d'ella.


Encara que sigui un cop fàcil, pot posar-nos en dificultats. No hem de confiar-nos mai ni deixar que l'obsessió ens encegui. L'important no és un sol punt sinó la suma de tots el que ens fa guanyar el partit.


 

Informació extreta de: http://www.bepadel.net/noticia/7

19/01/2014

A punt de celebrar el primer any, recordem els inicis amb aquest petit vídeo. Sense vosaltres no hauria estat possible.

17/01/2014

La psicologia és un dels factors més importants en qualsevol esport, per no dir el més important. La diferència entre la gran majoria de jugadors professionals radica en la seva preparació mental: destaquen aquells que tenen una capacitat de concentració i de suportar pressions molt superior a la resta.


En l'àmbit amateur, no obstant això, l'apartat psicològic és un dels punts més oblidats i, encara que tothom sap i admet que és un factor clau, la realitat és que molt pocs ho entrenen seriosament.


Al pàdel, la psicologia pren major importància si cap, ja que en ser un esport d'equip, no solament cal preparar-se un mateix, sinó que cal preparar en conjunt tots els aspectes psicològics perquè la parella sigui una parella de garanties. És de sobres conegut el cas, molt comú, de perdre contra jugadors de nivell inferior, i tot ve donat per una mala preparació mental dels partits.


Així doncs, aquí es presenta una llista de consells amb els quals podrem afrontar millor els partits i estar més concentrats.


· Lluita totes les boles fins al final. Saps que no arribes? Intenta-ho de totes maneres, et donarà confiança per seguir intentant-ho i atemorirà als teus rivals, que veuran com lluites sense parar.


· Evita els gestos, crits i menyspreus. Pensa que jugues amb un company; per tant t'ha de veure concentrat. A més a més, el rival, si et veu flaquejar -llançant pilotades, cridant o donant cops, etc.- notarà que estàs dèbil i t'atacarà més vegades. I a més, semblar impassible davant qualsevol cosa fa que els teus rivals es tornin bojos (intenta no immutar-te davant de cap situació).


· Rituals. Són maneres de seguir concentrat. Intenta-ho! Busca el teu ritual, el teu “modus-operandis” en els partits. Sigui el que sigui, per estrany que sembli, fes-ho. T'ajudarà a seguir concentrat en els partits.


· Juga sempre igual. El pàdel, com gairebé tot en la vida, no deixa de ser una mera repetició de situacions. Si jugues sempre al 100%, t'acostumaràs a aquest nivell i lluitaràs igual en tots els partits. No obstant això, si constantment jugues a diferent revolució, no sabràs mai com afrontar els partits i pensaràs massa.


· Pensa. Sembla obvi, però la diferència entre dos jugadors moltes vegades radica en la decisió de les boles. Si el rival és millor que tu, intenta fer coses diferents. Si el rival t'està trastornant, frena el joc. Moltes vegades la clau per guanyar radica en pensar com guanyar. Aquest fet que sembla tan obvi, no l'apliquem. I en això es basa el pàdel. No sempre guanya el millor tècnicament, sinó que influeix la piràmide d'aspectes mental > físic i tècnic-tàctic.
 

· Juga tornejos; molts! Creus que no estàs preparat per jugar tornejos? Et guanyen sempre? És igual, segueix jugant. Acostumar la ment a situacions de pressió i situacions de competició, et farà viure experiències que no viuràs en partits normals o entrenaments, i farà que siguis capaç de treballar aspectes que sense tornejos no podries treballar.


· El teu company existeix; escolta'l. És importantíssim, vital, que parlis amb el teu company. Comenteu quines coses no us agraden a la pista, quins comentaris no s'han de fer, etc. Millor serà el teu joc si la relació entre els dos és fluïda, ja que un dels punts claus en qualsevol camp és l'ambient positiu.

 

Informació extreta de: http://www.padelshot.com/la-psicologia-en-el-padel.html

16/01/2014

Com tots sabem el pàdel és un esport de dos i per tant les relacions entre companys passen a prendre vital importància en el desenvolupament del joc. És indispensable entendre que s'ha de jugar “en equip” i més encara en un esport on tot depèn de dues persones solament. Si hi ha frecs, xocs o discussions a l'excés, segurament aquestes mateixes influiran en el rendiment d'ambdós.


Si bé les relacions personals són complexes, tenint en compte els següents punts podem aconseguir una bona entesa entre companys i millorar com a parella de pàdel:


1.Tots hem de tractar de recolzar al nostre company en tot moment, sense fixar-nos en els resultats ni en els acompliments individuals. Això no vol dir que no puguem “assenyalar” o fer “crítiques constructives”, però sempre mesurant les formes, i buscant el bé comú.


2.Cal tenir especial cura amb aquells dies en els quals al nostre company no li surt res i, en lloc d'exercir pressió, tractar de treure-li pes de damunt, animant-lo i sent optimista, per evitar que acabi embrollat en els seus propis errors.


3.També hem d'aprendre a ser “receptius” i a reconèixer els nostres errors, en cas que el nostre company sigui qui ens marqui algun d'ells. Reconèixer les nostres debilitats pot resultar clau per potenciar les nostres fortaleses.


4.El diàleg en la parella és fonamental per aconseguir un bon enteniment en el joc, i arribar a una “estratègia comuna” per la qual lluitem ambdós per igual, cadascun aportant el que correspongui. Si en lloc de tirar els dos per al mateix costat, cadascun decideix jugar al seu joc, per no haver-se posat d'acord, el resultat serà segurament negatiu.


Per poder ser un bon company, no hem d'oblidar mai, que la persona que tenim al costat intentarà fer sempre el seu millor joc, i que algunes vegades no li sortirà, però que no és alguna cosa intencional sinó ocasional. Recordar que a nosaltres també ens pot passar, i que ambdós entrem a la pista per guanyar, encara que de vegades el destí ens jugui una mala passada.
 

Informació extreta de: http://padelstar.es/tactica-padel/el-padel-deporte-de-equipo/.html

15/01/2014

En aquest article es destaquen els pilars bàsics que tot jugador ha de tenir com a referència per treure el màxim de si mateix en els partits.


1. Estiraràs abans dels partits: abans d'entrar a la pista dedica 5 minuts a estirar correctament, i desperta als teus músculs.
Fer estiraments abans del partit farà que els teus músculs estiguin més preparats per començar el joc i que siguis més ràpid tant en els teus desplaçaments com en els cops inicials. Amb només 5 minuts d'estiraments podràs evitar possibles lesions.

2. Aprofitaràs el servei: un bon servei et donarà el control del punt.
Dóna tot de tu mateix en el servei. Busca la màxima profunditat i intenta confondre al rival. No li deixis que s'acostumi al teu servei, en la varietat està el joc.

3. Parlaràs amb el teu company: tracta al teu company com t'agradaria que et tractés a tu.
Tenir una bona comunicació amb el teu company és primordial al pàdel. Intenta complementar-te amb ell fins a aconseguir conèixer amb anticipació i amb bastant precisió com jugarà una bola el teu company. Recolza'l en tot moment i guanya't la seva confiança. 

4. Seràs positiu en tot moment: no abandonis mai les teves ganes de guanyar.
Mantingues la teva auto-confiança durant tot el partit i el teu rendiment no baixarà en cap moment. Per no perdre l'actitud marca't metes realistes i juga el teu partit punt a punt i sobretot, centra't a millorar.

5. Jugaràs un globus sempre que puguis: col·loca els globus per darrere dels contraris.
Aprofitant bé aquests cops et permetran passar de defensar a atacar i aconseguiràs la iniciativa en el joc. Els globus aconsegueixen posar nerviós al rival i el que forçarà el seu error.

6. Guanyaràs la xarxa: i guanyaràs més punts.
Has de ser ràpid i àgil i aprofitar el moviment del servei per fer-te amb la xarxa i mantenir-te a dalt. Per a això els teus moviments han de ser precisos, perquè en aquest punt de la pista el temps de reacció es limita molt.

7. Cobriràs tots els espais: en coordinació amb el teu company.
Avançareu i retrocedireu al mateix temps. Has de comptar amb el teu company per no deixar cap espai sense marcar, per a això és molt important el tercer manament.

8. Tindràs paciència: per assegurar-te els punts.
Manté el teu joc sense precipitar-te. Tingues en compte que al pàdel guanya els qui cometen menys errors. Pensa bé els teus punts i dirigeix la bola on més treballi al rival. Aconsegueix definir els teus punts i tindràs el partit.

9. Analitzaràs al teu rival: fins a controlar el seu joc.
No li treguis ull al teu rival i descobreix quins cops li resulten més difícils. Aconsegueix que li costi restar, sorprèn-lo de tant en tant i fes que es cansi.

10. Descansaràs després del partit: comentant les jugades.
Dedica un temps a relaxar-te amb els teus companys i aprofita per comentar les jugades. Aprendràs dels teus errors escoltant la versió del partit dels teus rivals.

 

Informació extreta de: http://padelelsilo.com/blog/los-10-mandamientos-del-padel/

13/01/2014

A la secció Escola pàdel podeu consultar les tarifes corresponents al nou any tant de les classes particulars com de l'escola de pàdel. Animeu-vos a millorar el vostre joc amb els millors professors possibles.

13/01/2014

Has acabat de jugar un partit de pàdel i l'has guanyat; o bé, l'has perdut. La clau no està solament en el resultat, està en com has jugat.

 

Les tres preguntes fonamentals que has de fer-te després d'un partit, que t'ajudaran a millorar i la teva auto-motivació pel progrés augmentarà són:

 

1.Què he fet BO en el meu joc avui?

2.Què podria haver fet MILLOR?

3.COM podria perfeccionar aquests aspectes del meu joc on necessito millorar?

 

Particularment no em cenyiria exclusivament al pàdel, ho extrapolaria al món laboral, al personal, a l'esportiu, al de l'amistat, etc.


BO? MILLOR? COM? Veuràs que totes les preguntes es fan de forma positiva. Mai preguntar-nos en què hem fallat (que és el que habitualment es fa). Pregunta't:

 

· Què he après avui?

· Quina experiència vull recordar del partit d'avui?

· Quina ha estat la decisió crítica que he pres avui en el partit?

· Si pogués canviar alguna cosa del partit, què seria?

 

Existeix un costat positiu en totes les nostres experiències, sigui el que sigui el resultat. Hi ha possibilitats d'aprenentatge en tot el que fem. Sempre estem creant una memòria emocional de la qual el nostre cos i ment s'alimentaran en el futur: es tracta de l'auto-comprensió, amb la qual podrem millorar en tots els aspectes i, en el que ens pertoca aquí, en el pàdel.

Informació extreta de: http://www.xpadel.com/bueno-mejor-como/

12/01/2014

Per tots aquells que porteu molt temps jugant a pàdel, tota aquesta terminologia us sonarà, encara que potser hi hagi un parell de termes que us quedessin per aclarir o dels quals no tinguéssiu coneixement. Però a qui sens dubte li anirà genial aquest article és a tots els que heu començat fa poc, o els que esteu començant ara, perquè quan el vostre professor o company d'equip us digui algun d'aquests termes no poseu cara d'haver-ho comprès (assentint amb el cap, però mirant a un altre costat) i després us poseu a buscar en el mòbil com a bojos. Estigueu atents perquè a continuació es descriuran alguns dels conceptes més importants del pàdel:


1. Zona de perill: Es tracta d'aquella zona de la pista que queda entre la zona de la xarxa,  on volegem i la zona de fons, després de la línia de fons. Obté aquest nom per indicar que es tracta d'una zona de trànsit, en la qual no es pot romandre molt temps,  ja que deixem molts buits.


2. Pujar a volejar: Una volea és un tipus de cop tècnic en el qual es colpeja la bola abans que arribi a botar. Típicament, aquest tipus de cops es realitzen prop de la xarxa, per això quan es parla de volejar es pressuposa que és en aquesta zona. Pujar a volejar és una expressió que s'usa per indicar que hem de pujar a la xarxa.


3. Portar la bola: Quan parlem de portar la bola, ens referim al fet que la bola torni al nostre camp després d'efectuar un smash. “Portem la bola” de nou cap a nosaltres, impedint que els contrincants puguin arribar a colpejar-la.


4. L'australiana: Es tracta d'un estil de joc tàctic diferent a l'habitual, on els jugadors mai intercanvien la seva posició. És a dir, el que està a la dreta sempre està a la dreta i el de l'esquerra sempre a l'esquerra. Això s'aprecia millor en el servei on, per exemple, el jugador de la dreta en el seu servei des de l'esquerra, ha de pujar completament en oblic per agafar la seva posició de dreta.


5. Doble paret: Quan parlem de la doble paret, ens referim a la cantonada de fons que es forma entre les parets laterals i la paret de fons. Ens referim típicament a colpejar la bola de manera que la pilota, després de botar en el sòl, colpegi en una paret i després en l'altra.


6. Globus: És un cop tècnic molt usual i fonamental en el pàdel. Es tracta d'un cop de dreta o revés amb terminació més elevada que fa que la bola s'elevi molt. Això s'usa per aconseguir passar la bola per sobre dels jugadors rivals que estan a la xarxa, per tirar-los al fons de la pista.


7. La "tonteta": Es tracta d'un cop per quan estem en el fons de la pista i no volem fer un globus o un bloqueig, que permet canviar el ritme de joc. Es tracta d'una espècie de deixada des del fons. És un cop de dreta o revés des del fons de la pista que col·loquem la pilota el més a prop possible de la xarxa. Pretén que els oponents que estan a la xarxa, no puguin atacar la bola doncs els queda per sota del nivell de la xarxa, havent d'aixecar-la molt per retornar-la.


8. Liftada o top-spin: Es tracta d'un tipus d'efecte que s'aplica sobre la bola en el colpeig que aconsegueix que la bola surti cap amunt després de botar en el sòl. S'aconsegueix embolicant la bola amb la pala en el seu impacte, des de la part superior fins a la part inferior de la mateixa. Per a això el moviment de la pala és com de baix a dalt, com si tractéssim de raspallar la bola ràpidament per damunt. En el pàdel, aquest tipus d'efecte es realitza típicament en rematades creuades.


9. Smash per tres i per quatre: Un smash per tres o rematada per tres, consisteix en un colpeig liftat i creuat que fa que després de colpejar en la paret de fons, torni amb trajectòria obliqua i surti per la paret lateral quan aquesta mesura tres metres. Si la traiem per 4 metres, és un smash per quatre. Penseu que un smash per quatre també es denomina per definició a aquell que després de colpejar en el sòl, surt per la paret de fons, que mesura també quatre metres.


10. Quadre de servei: El quadre de servei és la zona que queda entre la xarxa i la línia de fons de la pista. Al seu torn, aquesta zona es divideix en dues, creant els dos quadres de servei de cada zona de la pista. S'anomena així ja que són les zones on ha de botar la pilota en el servei.

 

Sens dubte aquestes definicions us seran de gran utilitat per familiaritzar-vos en l'argot del pàdel.

*Informació extreta de:http://padelelsilo.com/blog/el-diccionario-en-el-padel-i-parte/

09/01/2014

Al nostre apartat de tarifes podeu consultar els preus corresponents al nou any. Preus irresistibles i adaptats segons edats, parelles, famílies, etc. I no dubtis en fer-te soci per poder gaudir de grans descomptes!

09/01/2014

Si us agraden els vídeos, no dubteu en fer un cop d'ull a la nostra secció VÍDEO Colors del menú multimèdia. Podreu trobar tant vídeos propis com grans partits del World Padel Tour, així com els respectius programes del WPT.

07/01/2014

Ja han arribat! Ja estan aquí! Algunes de les fotografíes dels tornejos que s'han disputat al PADEL Colors ja les podeu disfrutar desde la nova secció FOTO Colors del menú multimèdia del nostre propi lloc web. Gaudiu-les!

 

 

«  ... 16 17  »